Zwaluwpark, 13 mei 2012

Het Zwaluwpark ligt aan de Zwaluwstraat in het noorden van Klarendal en grenst aan het park Klarenbeek.  Binnen anderhalf jaar tijd zijn 36 eengezinswoningen en 68 appartementen gebouwd.  7 februari zijn de eerste woningen opgeleverd
(bron: http://www.arnhem.nl/Actualiteiten/Archief_nieuws/Maart_2012/Woningen_in_Zwaluwpark_gereed )

Er spelen op zondagmiddag de 13e mei twee kinderen op de “straat”, die van planken is gemaakt – de straat is een kruising tussen een brug, een balkon, een steiger en een veranda. Bram heeft vandaag met krijt straten op de houten planken getekend.

Edith (6 jaar ?) en Bram (4 jaar ?) wonen net een week in deze nieuw buurt en veel huizen staan leeg of worden ingericht. Overal zijn kale zanderige hellingen en lege stukken grond te zien: daar moet allemaal nog gras en ander groen komen, zoals het billboard laat zien. De woningen hebben zelf heen tuin.
Het fijne van de plek is dat er geen auto’s komen. De kinderen kunnen lekker in de buurt van hun huis spelen, op hun fiets rondrijden zonder last van auto’s te hebben.

Er moet nog een speeltuintje worden ingericht op een cirkelvormige plek, die gemaakt is op een speciale plek in de buurt, op een aparte laag in de woonomgeving, die via een trap te bereiken is. Edith noemt dit de fijnste speelplek van de buurt – ze zou er graag een klimtoestel met een glijbaan willen.

Onder een brug naast hun huis hebben de kinderen afgelopen week een keer een hut gemaakt – in het zand zijn hun voetsporen nog te zien. Als we naar de plek kijken laat Edith per ongeluk een muntje vallen in het zand onder de brug. Dit wordt gelijk een spelletje waar Bram ook aan meedoet – ze laten het muntje van de brug vallen en lopen van de helling naar beneden om het weer op te halen.

Er is een plan van een aantal ouders in het Zwaluwpark om een keer een bijeenkomst te organiseren
voor de kinderen om ze kennis met elkaar te laten maken.

Mijn indruk is dat deze twee kinderen zich al aardig thuis voelen op hun nieuwe plek.
Ik heb met de ouders van Edith en Bram afgesproken om over een tijdje weer langs te komen om te kijken hoe de kinderen van deze woonomgeving in ontwikkeling gebruik maken.
Ik wil graag weten wat het voor kinderen betekent om hier in deze omgeving op te groeien, met zijn besloten karakter en unieke “straten”.

Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s