Rappardstraat, 20 juni 2012

Ontmoeting met Sherwin (10) en Yasar (9) in de Rappartstraat, waar ze aan het voetballen zijn.

Yasar ken ik van de school waar mijn dochter op zit. Zijn grootvader Kemal, die ook hier in de straat woont, ken ik als beheerder van het volkstuincomplex waar we een moestuin hebben.

Met meerdere kinderen uit de omgeving wordt samen gevoetbald op deze plek, daar zitten ook meisjes bij. Sherwin gaat ook nog eens 3 keer per week zaalvoetballen in de sporthal. Verder wordt er hier door de kinderen gestept, gefietst en gaan kinderen wel eens springtouwen en spelen ze verstoppetje. Als het weer slecht is of wanneer het te koud is om buiten te voetballen, spelen ze bij elkaar in huis – vaak met de spelcomputer.

Op de vraag wat ze er van vinden dat Nederland heeft verloren met het EK, zeggen ze dat het Nederlandse team het veel beter kan, maar dat het door de trainer komt, die niet goed zijn best heeft gedaan met de trainingen omdat hij door een ander land is gekocht.

Ze maken met de camera die ik heb meegenomen een hele serie foto’s en filmpjes van elkaar, terwijl ze voetballen. Ze zoomen een paar keer in en uit en fotograferen vanuit verschillende afstanden en standpunten. Yasar heeft er veel plezier in. Hij bezit een camera die hij meeneemt als er bijvoorbeeld een bruiloft is – en waarmee hij dan foto’s maakt. Hij heeft al vier keer meegedaan met het Kinderwijkteam. Iedere donderdag gaat hij zwemmen.

Sherwin gaat wel eens naar de kinderdisco in het wijkcentrum en houdt ook van tekenen.

Ik vraag ze of ze misschien zin hebben om een keer deze omgeving te tekenen – dat lijkt ze wel wat – we maken een afspraak voor volgende week.

Wordt vervolgd!

Foto’s door Yasar en Sherwin gemaakt. Rappardstraat, 20 juni 2012
Advertentie

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Uncategorized

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s